Vertebroplastiek ervaring

mrt 31, 2023

Botontkalking (osteoporosis) komt op oudere leeftijd voor en vooral bij vrouwen. Botontkalking geeft zwakke botten, die makkelijk breken zoals ook in de rug. Lees het verhaal van een oudere mevrouw met zeer veel pijn door gebroken ruggenwervels wat niet beter werd totdat ze behandeld werd door artsen in het Elisabeth Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. Ze kreeg een “vertebroplastiek behandeling” en haar klachten waren over en was heel gelukkig!

Bloemen uit het Noorden

“Ik wordt huilend gebeld door mijn tante, dat ze maar niet opknapt nadat ze bij het opstaan al weer een knap voelde onder in haar rug en dat ze daar nu veel pijn heeft”. Dit was het bericht van een collega arts uit Groningen.

Ik gaf het advies haar tante te verwijzen via de huisarts naar het ziekenhuis voor het maken van röntgenfoto’s en een MRI onderzoek van de rug. Al gauw bleek dat de hevige rugpijn veroorzaakt werd door gebroken ruggenwervels. Dit zien we vaker bij dames op leeftijd vanaf 50 jaar door botontkalking (osteoporose) waardoor zwakke botten makkelijk breken. Ruggenwervels die breken veroorzaken hevige rugpijn. De rugpijn neemt af met pijnmedicatie, rust, fysiotherapie of een korset. 

Maar in dit geval bestond de rugpijn al weken en was nu ondraaglijk. Dus gaf ik haar het advies af te reizen naar het Zuiden. Ik zei: “Kom naar ons voor een snelle effectieve oplossing voor de hevige rugpijn, de vertebroplastiek behandeling”.

Binnen twee dagen kreeg mevrouw een oproep en werd zij voor één dag opgenomen in het Elisabeth Tweesteden ziekenhuis in Tilburg en succesvol behandeld. De gebroken pijnlijke ruggenwervels werden in 30 minuten versterkt door inspuiten van cement (lijm) via dunne naalden door de rughuid onder plaatselijke verdoving. 

Ze kon de volgende dag weer afreizen naar het Noorden. Vanuit Groningen kreeg ik het bericht: “Ze gaat de tuin weer in met haar rollator of stok en ziet de bloemen en eekhoorntjes weer, wat een metamorfose, wat een geluk!”        

Bloemen uit het Noorden aan huis en een mooie bedankkaart waren mijn deel. Het werk als arts en de goede zorg voor patiënten maakt je blij.  

Ervaring met Vertebroplastiek

Dit is het verhaal van een oudere mevrouw met zeer veel pijn door gebroken ruggenwervels a.g.v. botontkalking (osteoporosis) dat niet over ging. Maar met de “vertebroplastiek behandeling” in het Elisabeth Tweesteden ziekenhuis in Tilburg was haar rugpijn snel over en kon ze weer bewegen zonder pijn en weer van het leven genieten.

Heb je naar aanleiding van dit verhaal vragen, neem gerust contact op via contact@vertebroplastiek.nl of bel ons op  013 – 221 63 16.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *